Грушевий пиріг


Грушевий пирігКількість порцій: 0
Час приготування: 45 хв.
Тип страви: Солодкі пироги
Національна кухня: -

Необхідні продукти:
вівсяні пластівці - 60 г
борошно пшеничне - 110 г
масло вершкове, нарізане кубиками - 150 г
вода крижана - 2 ч. ложки
яйце злегка збите - 1 шт.
груші великі - 5 шт.
цукор - 130 г
кориця - за бажанням

Спосіб приготування:
1. Змішайте вівсяні пластівці з борошном. Натріть масло (трохи залиште для змазування дека) в борошно, щоб вийшло щось схоже на хлібні крихти. Додайте воду і замісити тісто. Можна замісити тісто в кухонному комбайні. Приберіть тісто для пирога в холодильник на годину. 2. Очистіть груші для пирога від шкірки і серцевини, наріжте скибочками. 3. азогрейте духовку до 200 ° С. Покладіть половину тіста, розкачати тонким шаром, на деко, змащене маслом. На тісто розкладіть скибочки груш, посипте цукром і корицею. 4. аскатайте тісто, виріжте з нього коло і накрийте груші. Із залишків тіста зробіть декоративні фігури (квіти, листочки) і прикрасьте ними поверхню тіста. Змастіть пиріг збитим яйцем. Випікайте в середній частині духовки протягом 20-25 хвилин. 5. Подавайте пиріг зі збитими вершками або ванільним морозивом.

Калорійність: Середня